Stoelen kopen

Geschiedenis van de stoel

De huidige wetenschap omtrent de geschiedenis van meubels verteld ons dat de kisten de eerste meubels waren. Deze kisten waren van een dusdanige kwaliteit, vanwege de metalen of houten materialen, dat hierop gezeten kon worden. Na verloop van tijd kwam hier een rugleuning aan en was de eerste stoel 'geboren'. De huidige prototype stoel karakteriseert door het hebben van vier poten en een rugleuning, armleuningen zijn optioneel. Een luxere uitvoering van een stoel wordt een fauteuil genoemd (deze kunnen niet per definitie door elkaar worden vervangen). Een fauteuil heeft meer, mogelijk functionele, decoratieve onderdelen, zoals krommingen bij de armleuningen en andere tierelantijnen. Verschillende soorten stoelen zijn in het verleden gekomen en gegaan, zoals de po stoel.

Hedendaagse stoelen

Tegenwoordig is de definitie van een stoel net wat flexibeler. Wel heeft het nog steeds een rugleuning en een zitgedeelte. Het onderstel alleen al heeft een bijna ongelimiteerde mogelijke ontwerpen, waarvan een ander onderstel de stoel andere eigenschappen kan geven. Vaste poten zorgen voor een stabiele stoel. Krommingen in het onderstel kan een verend effect creƫren. Daarnaast zijn er stoelen met wieltjes en met een draaiend effect (doorgaans met een enkele poot).

Verschillende stijlen stoelen

Er zijn legio verschillende ontwerpen voor stoelen gemaakt, welke het beste bij u past is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren zoals: decoratief, functioneel, ergonomisch. Sommige bedrijven focussen zich met name op functioneel en goedkoop. Waar andere exclusievere stoelen maken, bijvoorbeeld gericht op een correcte rugsteun.

Stoelen kopen

We zullen hier, in de nabije toekomst, een overzicht geven over de verschillende typen stoelen en met linkjes naar de locaties waar deze aangeschaft kunnen worden. Voor specifiekere stoelen zie: eetkamerstoelen, bureaustoelen, tuinstoelen, klapstoelen en schommelstoelen

FatBoy

Een verder niet makkelijk onderbrengende, maar veel geliefde zitmeubel, is de FatBoy. Een soort grote kussen waarvan de inhoud zich makkelijk laat vormen aan diegene die hierop heeft plaatsgenomen. De Fatboy heeft een collectie voor zowel fatboy binnen als fatboy buiten. De binnen collectie beslaat voornamelijk de bekende zitzakken, de buiten collectie behelst een zitzak, een hangmat en picnic kleden.